- دجاجة محمرة على الطريقة المصرية
المقادير
- 6 x عدد حبهان
- 2 x معلقة كبيرة سمن
- 2 x عدد ورق لورا
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد بصلة
- 1 x عدد طماطم
- 1 x عدد دجاجة كاملة
الخطوات
- هنغسل الدجاجة وننضفها كويس.
- نملى حلة كبيرة لنصفها بالماء وتوضع على النار لحد ما تغلى.
- هنضيف الفرخة والبصلة والحبهان والمستكة وورق اللورا والملح الى الماء.
- هنعصر حباية الطماطم ونضيفها للماء.
- بعد شوية هيتكون على سطح الماء ريم أبيض هنشيله بمعلقة ونتخلص منه.
- هنغطى الحلة بعد زوال الريم وتترك على نار متوسطة حوالى ساعة. أهم حاجة المية ما تنشفش علشان ممكن نستعملها فى الشوربة.
- هنرفع الدجاجة من الماء ونحطها فى مصفى لحد ما تنشف من الماء.
- فى طاسة هنسيح معلقتين سمن ونسخنهم كويس.
- هنقلب الدجاجة فى السمن لحد ما تحمر من كل الجوانب ونراعى انها مش بتاخد وقت خالص علشان تحمر.
- هنحط الدجاجة فى طبق التقديم وعليها رشة ملح ورشة فلفل وبالهنا والشفا.