- صدور دجاج محشية
المقادير
- 4 x عدد فص ثوم مهروس
- 4 x عدد صدور دجاج مخلية
- 3 x عدد بيضة
- 2 x كوب سبانخ (طازجة)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة بهارات دجاج
- 1 x كوب دقيق
- 1 x كوب بقسماط مطحون
- 1 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- ½ x كوب جبنة شيدر
- ½ x كوب مشروم
- ½ x كوب جبنة جودة
- ¼ x كوب خل
الخطوات
- تشق صدور الدجاج وتفرد وتدق جيدا.
- يتبل الدجاج بالملح والفلفل والبهارات والخل والبصل ويغطى ويترك فى الثلاجة مدة نصف ساعة على الأقل.
- فى وعاء على النار يشوح الثوم قليلا ثم نضع السبانخ ونقلب حتى تذبل تماما.
- ثم نضع المشروم ونقلب ثم ترفع من على النار.
- فى وعاء نخفق البيض مع ملح وفلفل أسود, ونضع الدقيق والبقسماط كل منهم فى وعاء منفصل.
- فى طبق مسطح نفرد قطع الدجاج ونضع جزء من خليط السبانخ ونضع معلقة من كل نوع جبن.
- تلف صدور الدجاج جيدا وتغلق بأعواد الأسنان.
- تغمس صدور الدجاج فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط.
- تقلى فى زيت متوسط الحراة على نار هادئة.
- يفك منها أعواد الاسنان وتقطع وتقدم . بالهنا والشفا