- جلاش بالكريمة
المقادير
- 2 x معلقة كبيرة جوزهند
- 2 x كوب شربات (سكر)
- 1 x معلقة كبيرة فستق
- ½ x كيلو لبن كامل الدسم
- ½ x كيلو جلاش
- ½ x كوب ماء
- ½ x كوب سمن (سايحة)
- ¼ x كوب نشا
مقادير شربات السكر
- 1 x كوب ماء
- 2 x كوب سكر
- 2 x معلقة صغيرة ماء زهر
- 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
- لعمل الكريمة : نضع الحليب علي النار حتي الغليان ,و نذوب النشا في نصف كوب ماء ونضع النشا علي الحليب مع التقليب المستمر بدون سكر حتي يعطينا قوام المهلبية.
- ندهن صينية بالسمنة ونضع نصف عجينة الجلاش.
- نضع الكريمة ونغطيها بباقي الجلاش مع مراعاة دهن الجلاش بالسمنة بإستخام فرشاة.
- نضعه في الفرن علي درجة حرارة 180 الي ان يصبح ذهبي اللون.
- يخرج من الفرن ثم يوضع له الشربات ويترك ليبرد.
- يوضع في الثلاجة لمدة ساعة قبل التقديم ويزين بالفستق و بألف هنا و شفا