• جلاش بالبيض



المقادير

  • 10 x ورقة جلاش
  • 5 x عدد بيضة
  • 3 x شريحة تركي مدخن (مقطع صغير)
  • 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
  • 1 x كوب زيت عباد شمس (للتحمير)
  • 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • ½ x كوب جبنة شيدر

الخطوات
  1. فى طبق واسع وغويط نفرد ورقتين من الجلاش ونكسر فوقها بيضة ويرش فوقها الملح والفلفل حسب الرغبة.
  2. ثم ينثر فوقها بعض من الجبن والتركى المدخن.
  3. ثم يطبق ورق الجلاش على هيئة منديل وتكرر العملية حتى الإنتهاء من المقدار
  4. يقدح الزيت ثم نحمر منديل الجلاش حتى يحمر لونة ثم يقلب ويحمر على الوجة الاخر.
  5. ينشل على ورق مبطخ لإمتصاص الزيت الزائد ثم يقدم.. بالهنا والشفا