- جلاش بالبيض
المقادير
- 10 x ورقة جلاش
- 5 x عدد بيضة
- 3 x شريحة تركي مدخن (مقطع صغير)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- 1 x كوب زيت عباد شمس (للتحمير)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x كوب جبنة شيدر
الخطوات
- فى طبق واسع وغويط نفرد ورقتين من الجلاش ونكسر فوقها بيضة ويرش فوقها الملح والفلفل حسب الرغبة.
- ثم ينثر فوقها بعض من الجبن والتركى المدخن.
- ثم يطبق ورق الجلاش على هيئة منديل وتكرر العملية حتى الإنتهاء من المقدار
- يقدح الزيت ثم نحمر منديل الجلاش حتى يحمر لونة ثم يقلب ويحمر على الوجة الاخر.
- ينشل على ورق مبطخ لإمتصاص الزيت الزائد ثم يقدم.. بالهنا والشفا