دجاج تكا
هنتبل الدجاجه ونتركها فى التتبيلة ليلة كاملة
التتبيله
1 بصله مبشورة ناعم
8 فصوص توم -
ملح - فلفل اسمر-م كارى -م كركم-م جنزبيل بودرة-م زعتر
1 م توم بودر+1 م بصل بودر
ربع معلقة سكر
معلقتين صلصة
1 م كاتشب
عصيرليمونه
معلقة كبيرة خل
3 م زيت زيتون
علبه زبادى
الطريقه
دجاجه مغسولة كويس جدا طبعا ومقسومة نصين بالطول ومنزوع منها الجلد,ونشقها بالسكينة كذا شق ونتبلها بالمكونات السابقه بعد خلط كل المكونات جيدا مع بعضهاونغلفها ونتركها فى التلاجة لمدة ليله
وتانى يوم اشويها ع الفحم او اللى معندوش شوايه يشويها ع شبكه ف الفرن الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لوراثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف
الاوسط للفرن
( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه ) بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري وكل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه تأخذ بالفرن ساعتين في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حابه تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني فقط