طريقة الرقاق الطرى
مقادير
نص كيلو دقيق
2 م ك سمنة
علبة زبادى بلدى
م ص خل
نص م ص ملح
نص م ص سكر
ماية دافية للعجن
التحضير
ننخل الدقيق ونضع الملح والسكر على الدقيق ونقلب وننزل بالسمنة ونعجن كل دة وايدك شغالة عجن وننزل بالزبادى والخل ولمى وافردى و الماية شواية بشواية لحد ما العجينة تلم معاكى كدة وتكون ما بتلزقش تمام تروحى مقسماها كور ورشة نشا وتحطى الكور وعليها رشة نشا وتغطى العجينة ترتاح نص ساعة بعد كدة تبدئى تفردى وخدى بالك قبل ما تسوى خلى العجينة تكون نضيفة من اى بواقى دقيق تمام اقلبى صينية بحجم اكبر من الرقاق وعلى عين البوتجاز او الفرن وابدئى سوا على الوجهين ناخد بالنا مش بياخد وقت تمام كدة التكة المهمة بقى لما يستوى تلفى فى فوطة او ملاية علشان يفضل طرى لحد ما يبرد بس كدة والف هنا