فتة الشاورمة ..
المقادير :
١/٢ كيلو لحم شرائح شاورمة
١ كوب زبادي كبير
١/٤ كوب صغير خل
٣ معالق زيت
٢ طماطم جامدة
٢ قرن فلفل رومي
١ بصل جوانح
ملح و فلفل
بهارات
٣ ورقة لورا
زعتر
٢ كوب ارز
٢ ملعقة صغيرة كركم
١ عيش شامي
الطريقة :
اولا الشاورما ..
نضع شرائح اللحم في طاسة و عليها الزبادي و الخل و الزيت و عليهم كل البهارات و نقلب كويس و نسبها اقل حاجة ساعة في الثلاجة و بعد الساعة نحطها علي النار ر نغطي و نسبها تستوى كويس و نقلب و نضيف عليها الطماطم و الفلفل و البصل و نقلب و نرفعها من النار
ثانيا الارز ..
نعمله زي الارز الأبيض و نحط عليه كركم و ٢ ورقة لورا وبس و نسيبه يستوى
ثالثا العيش ..
نجيب العيش و نقطعه مربعات و نحمره
نجمع كل المكونات ..
نضع الارز اولا و عليه العيش وعليهم الشاورما و عليها رشة بقدونس مفروم..
وتقدم بالف هنا...