#القرص الناعمة للشاي
( ساده. عجوه. ملبن )
##############
كيلو دقيق لكل الأغراض
ربع كيلو سمن (يفضل بلدى)
ربع كيلو زيت
٣ م ك سمسم
٣ م ك شمر ويانسون حصى متحمصين ( حسب الرغبة )
ربع كوب سكر بودره
م ك خميرة
م ص مليانه بكنج بودر
رشة ملح
ربع كيلو لبن دافي للعجن
#الحشو.
######
ملبن أو عجوه
سمسم
سمنه بلدى أو زبده
وطريقه تحضير الاثنين
############
(فى طاسه على النار يوضع 2 ملعقة سمنه وننزل بالملبن أو العجوه ويقلب كويس جدا ويوضع عليه سمسم ويقلب ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد ونعمل منها كور صغيره اوى ويستخدم فى الحشو )
الطريقه.
######
نخلط الدقيق والبكنج بودر والشمر واليانسون والسمسم والملح والسكر وننزل بالسمن والزيت الساخن ونبس كويس لحد ما كل الدقيق يتشرب الدهون كويس بعدها ننزل بالخميرة ثم اللبن وهنا ما نقلبش كتير يا دوب تتحانس فقط نشكل ونقطع كور حسب الرغبه ونسيبها تريح شويه ونبدأ نحشي كل كوره من العجين ملبن أو عجوه أو تترك ساده وتشكيل دوائر وتوضع فى صنيه خلاصى كل الكميه واخبزي ع طول مفيش تخمير عالي دي مش عيش وعلى فرن سخن مسبقاً على درجة حرارة ١٨٠ اول ما تبتدي تاخد لون قليل من تحت وطي النار عليها عشان تبقي خفيفة ومسامها مفتحة من جوه ولو الوجه عوزه يحمر زيارة شغلى عليه الشويه شويه قليله بس وطلعيها وتترك تبرد تماماً وتوضع في علبه محكمة الغلق
بالهنا