النتائج 1 إلى 6 من 6
الموضوع:

القرص الناعمة للشاي ( ساده. عجوه. ملبن )

الزوار من محركات البحث: 42 المشاهدات : 1387 الردود: 5
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من أهل الدار
    Am Jood
    تاريخ التسجيل: April-2016
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 2,780 المواضيع: 570
    صوتيات: 0 سوالف عراقية: 1
    التقييم: 2589
    مزاجي: تمام
    المهنة: اعمال حرة
    أكلتي المفضلة: كص دجاج
    موبايلي: Oppo
    مقالات المدونة: 2

    القرص الناعمة للشاي ( ساده. عجوه. ملبن )


    #القرص الناعمة للشاي
    ( ساده. عجوه. ملبن )
    ##############
    كيلو دقيق لكل الأغراض
    ربع كيلو سمن (يفضل بلدى)
    ربع كيلو زيت
    ٣ م ك سمسم
    ٣ م ك شمر ويانسون حصى متحمصين ( حسب الرغبة )
    ربع كوب سكر بودره
    م ك خميرة
    م ص مليانه بكنج بودر
    رشة ملح
    ربع كيلو لبن دافي للعجن

    #الحشو.
    ######
    ملبن أو عجوه
    سمسم
    سمنه بلدى أو زبده
    وطريقه تحضير الاثنين
    ############
    (فى طاسه على النار يوضع 2 ملعقة سمنه وننزل بالملبن أو العجوه ويقلب كويس جدا ويوضع عليه سمسم ويقلب ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد ونعمل منها كور صغيره اوى ويستخدم فى الحشو )

    الطريقه.
    ######
    نخلط الدقيق والبكنج بودر والشمر واليانسون والسمسم والملح والسكر وننزل بالسمن والزيت الساخن ونبس كويس لحد ما كل الدقيق يتشرب الدهون كويس بعدها ننزل بالخميرة ثم اللبن وهنا ما نقلبش كتير يا دوب تتحانس فقط نشكل ونقطع كور حسب الرغبه ونسيبها تريح شويه ونبدأ نحشي كل كوره من العجين ملبن أو عجوه أو تترك ساده وتشكيل دوائر وتوضع فى صنيه خلاصى كل الكميه واخبزي ع طول مفيش تخمير عالي دي مش عيش وعلى فرن سخن مسبقاً على درجة حرارة ١٨٠ اول ما تبتدي تاخد لون قليل من تحت وطي النار عليها عشان تبقي خفيفة ومسامها مفتحة من جوه ولو الوجه عوزه يحمر زيارة شغلى عليه الشويه شويه قليله بس وطلعيها وتترك تبرد تماماً وتوضع في علبه محكمة الغلق
    بالهنا

  2. #2
    انـثــى التفاصيـــل
    emigrer
    تاريخ التسجيل: January-2014
    الدولة: المنفىّ
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 21,127 المواضيع: 1,960
    صوتيات: 36 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 15097
    مزاجي: وردي
    المهنة: طالبة علم
    أكلتي المفضلة: لا شيئ
    الاتصال: إرسال رسالة عبر ICQ إلى هــاجــر إرسال رسالة عبر AIM إلى هــاجــر
    مقالات المدونة: 35
    شكرا مريم

  3. #3
    من أهل الدار
    Am Jood
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جـــوري مشاهدة المشاركة
    شكرا مريم
    عفوا

  4. #4
    من أهل الدار
    سومري
    تاريخ التسجيل: May-2018
    الدولة: جنه ونار
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 1,197 المواضيع: 6
    التقييم: 1413
    مزاجي: ماشي الحال
    المهنة: م/م
    أكلتي المفضلة: باكله بالدهن الحر
    موبايلي: 8 Galaxy S
    آخر نشاط: 11/March/2022
    مبين طيبة .. شكرا

  5. #5
    مساعد المدير
    الوردة البيضاء
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 258,207 المواضيع: 74,474
    صوتيات: 23 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 95628
    مزاجي: الحمدلله على كل حال
    المهنة: معلمة
    أكلتي المفضلة: دولمه - سمك
    موبايلي: SAMSUNG
    آخر نشاط: منذ 6 ساعات
    مقالات المدونة: 1
    شكرا مريم

  6. #6
    من اهل الدار
    تاريخ التسجيل: June-2015
    الدولة: بــــغـــداد ❤
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 38,255 المواضيع: 447
    التقييم: 30289
    مزاجي: مـتـقـلـب حـسب الـجـو
    يسلمو

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال