النتائج 1 إلى 5 من 5
الموضوع:

السينابون

الزوار من محركات البحث: 6 المشاهدات : 256 الردود: 4
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من اهل الدار
    تاريخ التسجيل: August-2014
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 16,551 المواضيع: 2,126
    صوتيات: 1 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 16245
    أكلتي المفضلة: دولمة
    موبايلي: لا يوجد
    آخر نشاط: منذ 22 ساعات
    مقالات المدونة: 24

    السينابون

    المقادير
    ******
    3 كوب دقيق
    كوب لبن دافىْ او ماء
    صفار بيضة
    نصف كوب زيت او زبدة
    4 ملاعق سكر كبار
    ملعقة كبيرة خميرة
    3 ملاعق لبن بودرة
    ملعقة صغيرة بيكنج بودر
    قانيليا + نصف ملعقة ملح
    الطريقة
    ******
    1 - فى بولة نضع الدقيق واللبن البودر والخميرة والبكنج بودر والملح والسكر ونقلب
    2 - فى بولة تانية نضع اللبن او الماء الدافىْ وصفار البيضة والزيت والفانيليا ونخلطهم جيدا ببعض
    3 - نضيف السوائل ع الدقيق ونعجن كويس قوووى
    4 - نلم العجينة ونضعها فى طبق مدهون زيت وندهن وشها بالزيت ونغطيها بكيس نايلون ونتركها تخمر ساعة
    الحشو
    *****
    كوب الاربع سكر
    3 ملاعق زبدة او سمن
    3 ملاعق كبار قرفة
    *********************************
    نرش على الرخامة دقيق ونفرد العجينة على شكل مستطيل ونرش دقيق على وش العجين واحنا بنفرد .. العجينة تكون لا سميكة ولا رفيعة وسط يعنى
    ندهن العجينة كلها سمن حتى الاطراف
    نضيف السكر والقرفة ونوزعهم على العجينة كلها وندوس عليها بالايد حتى يلتصق الحشو بالعجين
    نبداْ نلف العجين رول بحرص
    نبدا نقطعها ( نقيس 3 صوابع ) ونعلم بحرف السكين وبعدين نقطع
    ندهن صنية سمن ونرص الوحدات بعيد عن بعض ونتركها تخمر نص ساعة
    ندخلها فرن متوسط الحرارة 10 دقايق ربع ساعة بالكتير
    بعد خروجها نسقيها بصوص الشوكولاتة او الحليب المكثف المحلى او صوص الكراميل
    صوص الشوكولاتة
    ***************
    كوب سكر بودرة
    كوب الاربع لبن حليب
    6 ملاعق كاكاو كبار ( كورورنا او نسكويك او اى نوع )
    كيس لبن نيدو صغير
    2 كيس نسكافيه بندق + كيس فانيليا
    زيت
    الطريقة
    *********
    ندوب الكاكاو فى 2 ملعقة زيت الاول
    نضع بكل المكونات ماعدا الزيت فى الخلاط ونضربهم كويس
    ننزل بالزيت من فتحة الخلاط على شكل سرسوب حتى تحصلى على القوام المطلوب
    صوص الكراميل
    **************
    نص كوب سكر ومعلقتين مية وكوب ونص لبن معلقة نشا فانيليا ومعلقة كبيرة زبدة
    حطى السكر والمية فى طاسة ع النار من غير تقليب حتى ياخذ اللون الدهبى ضيفى كوب السكر ورجعيع ع النار لغاية السكر مايفك
    دوبى النشا فى نص كوب لبن وعليه رشة ملح والفانييا ومعلقة الزبدة وقلبى دقيقتين وسبيه يبرد واستخدميه

    صوص الشوكولاتة البضاء بدون شوكولاتة
    المقادير
    ******
    نص كوب سكر بودرة
    نص كوب لبن بودرة ولو هتستعملى الاكياس يبقى 2 كيس
    كوب لبن او مية
    3 معالق كريم شانتى بودرة
    زيت
    فانيليا
    الطريقة
    ******
    نضرب كل المقادير فى الخلاط ماعدا الزيت
    نضيف الزيت من فتحة الخلاط على شكل سرسوب الى ان تحصلى على القوام المطلوب
    يعباْ فى برطمان لحين استعماله
    يستخدم الصوص فى تزيين التورتات والسينابون والكيك والدونات


  2. #2
    من اهل الدار
    تاريخ التسجيل: June-2015
    الدولة: بــــغـــداد ❤
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 39,248 المواضيع: 447
    التقييم: 30313
    مزاجي: مـتـقـلـب حـسب الـجـو
    يسلمو على نقل الوصفة

  3. #3
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: June-2018
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 31,257 المواضيع: 298
    التقييم: 26268
    شكرا جزيلا

  4. #4
    انـثــى التفاصيـــل
    emigrer
    تاريخ التسجيل: January-2014
    الدولة: المنفىّ
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 21,128 المواضيع: 1,960
    صوتيات: 36 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 15097
    مزاجي: وردي
    المهنة: طالبة علم
    أكلتي المفضلة: لا شيئ
    الاتصال: إرسال رسالة عبر ICQ إلى هــاجــر إرسال رسالة عبر AIM إلى هــاجــر
    مقالات المدونة: 35
    شكراً

  5. #5
    كفاني
    ازدهار
    تاريخ التسجيل: December-2016
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 4,154 المواضيع: 20
    التقييم: 1402
    آخر نشاط: 19/December/2024
    السينابون من الاكلات اللذيذه
    يعطيك العافيه ع الوصفه
    ودي
    .
    .

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال