اكلة مصرية جدا جدا طحن يعنى لأجل عيون دالين
ان شالله تعجبكوا
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
المقادير
: كوب من الفول المقشر.(ناشف او يابس)
ملعقةصغيرةملوخية ناشفة.(جافة)
ملعقة ثوم مدقوق كبيرة.
1/4 كوب من زيت الزيتون.
ملعقة صغيرة من الملح.
ملعقة صغيرة نعناع
ملعقة صغيرة بس مليانه من الكمون.(مهمه )
حزمة من البقدونس مفرومة ناعما.
معلقتين كبار شبت مفروم ناعم
ملعقة كبيرة من الكزبرة الناشفة.
بصلة كبيرة الحجم مفرومة ناعما.
1/2 كوب من الماء.
2مكعب مرقة دجاج
نجيب كوب الفول المدشوش وبحطه فى حلة واغطيه بالشوربة اومكعب مرقة دجاج مع الميه وبحط معاه حزمة بقدونس وشوية شبت وكمان معلقةالثوم وبصلة كبيرة مقطعة وبحطها على النار من ساعة لساعتين وبحطلها ميه كل ماتحتاج ...بعد كدا بصفيها بالمصفاة السلك..وبرجعها للحلة وبتبلها بالملح والفلفل والكمون ومعلقة نعناع صغيرة وكمان معلقة شاى ملوخية وممكن اتنين وبسيبها على نار هادية لحد مايغلظ قوامها..وبعد كدا بعمل تقلية بحمر البصل فى السمنةلحد مايصفر لونه وبعد كدااضيف الكسبرة الناشفةلحدماتحمر وريحتها تطلع ومش بسيبها كتير عشان متبقاش مره وبحط نصف التقلية للبصارة واخلطهم سوا واسيبها تبرد وبعد مااغرفها اجملها بالنص التانى
وبتتاكل مع العيش المحمص او الطرى على حسب الرغبة
والف هنا