طريقة عمل حلاوة المولد البسيمة
- نصف كيلو لبن
- ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- كوب دقيق
- نصف كيلو سكر
- نصف كيلو جوز هند مبشور
- ربع كيلو سمن أو زبدة
طريقة عمل البسيمة:
في وعاء نضع السمن او الزبدة حتي تسيح تماما ثم نرفع الوعاء من علي النار ثم نضيف اللبن والسكر ونقلبهم جيدا ونعيد الخليط الي النار ونقلب حتي يذوب الخليط تماما
نرفعه من علي النار مره اخري ونضيف البيكنج بودر ونقلبه جيدا حتي يصبح متماسكا
نحضر صينية وندهنا بالسمن جيدا ثم نضع الخليط فيها ونقوم بتوزيعه بشكل جيد ونقسمه الي مربعات ثم نضع الصينية في الفرن حتي يحمر الوجه وتنضج