السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جايبه لكم اليوم اشهر والذ اطباق المطبخ الفرنسي وهو ((( الفوندو )))
يتقدم بطريقتين اما فوندو الشوكولاته او فوندو الجن <<< خاصه فوندو الجبن ادماااااااااااااان
1)) فوند الجبن
عداااااااااااب بس خساره ماصورته هدي صوره من النت
![]()
المقادير:
* 1/8 كجم جبنة موزاريلا
* 1/8 كجم جبنة شيدر
* 1/8 كجم جبنة رومى
* 1/8 كجم جبنة جرويير (اختيارى)
* 1/2 كوب حليب
* 1/2 كوب كريمة طبخ (ممكن بتاعة جهينة و ممكن بتاعة اللبان)
* 2 فص ثوم كبار مهروسين
يقدم بجانب (الخبز المحمص -البروكلي -الجزر -الزيتون الاخضر الحار.....الخ
نجي الى فوندو الشوكولاه
يمممي طعم خيال وخاصه مع قطع الفراوله البارده مغطيه بالشوكولاته الساخنه
المقادير
شوكولاته ويفضل شوكولاته خام + كريمة خفق او قشطه
يدوب الشوكولاته في حمام مائي ويضاف عليه القشطه يخلط ويصب في طبق الفوندو يقدم بجانب الفواكه المشكله وقطع الكيك والمرشميلو