الفراخ بالمكسرات والارز الاصفر
مقادير الفراخ بالارز الاصفر :
مده التحضير ساعتان
مده الطهي ساعه
المقادير
فرخه
زبادي
ربع معلقه ببريكا
سماق
زعتر
ملح وكمون وفلفل اسود
معلقه عسل نحل
معلقه صلصه
توم بودر وبصل بودر
بصله مبشوره
ارز كركم
ذره لون اصفر
مرقه دجاج
ومعلقتين زيت ريتون او زيت ذره
طريقه التحضير :
هغسل الفرخه جيدا بملح وليمون وخل واغسلها جيدا بمياه وفي وعاء اضع فيه الزبادي والسماق والببريكا والزعتر والتوم البودر والبصل البودر وملح وفلفل والكمون وعسل وصلصه والزيت ومرقه الدجاج واقلبهم واضعهم فيهم الفرخه لمده 3ساعات ولو اكتر يبقي افضل واحضر صنيه اقطع فيها بطاطس شرائح وبصل شرائح واضع عليهم الفرخه بتبيله بتعتها اغطي الصينيه بورق فويل ودخلها فرن ساخن لمده 30دقيقه بالفويل واشيل عنها الفويل واتركها علي نار هاديه الا ان تحمر واخرجها واقدمها مع ارز اصفر الا هو عباره عن في اناء علي النار اضع بصله مقطعه صغير واصفرها واضع الكركم والارز واللون واقلب واضع عليهم شوربه او ميه مغليه وملح ومرقه دجاج وهدي النار لتمام السوي واقدمهم بالمكسرات بالف هنا.