طريقة عمل الليمون المعصفر السريع
المقادير
٢ كيلو ليمون متوسط الحبه
1/2كيلو ليمون للعصر + قشرة
1/4 كيلو فلفل اخضرحار
1/2 كيلو فلفل احمرحار
2 جزرة مبشورة
كيس ملح ٤٠٠ جرام
١/٢ كوب عصفر + ١/٤ كوب حبة البركة
2معلقه كبيره هريسه
يغسل الليمون ويشق اربعة ويسلق يدوب غلوة، ويطفى النار ويترك حتى يبرد.
نقلب العصفر وحبة البركة والملح والهريسه و الفلفل الاحمر بعد طحنه مع بعض والفلفل الاخضر نشقه.
شقة صغيرة نشق الليمون اربعه بدون الوصول لنهاية الليمونه ونضع قليل من الحشوه فيها ونرصها فى البرطمان راق ليمون وراق حزر مبشور وفلفل اخضر ونكرر لحد مانخلص المقدار كله ، مايخلص نجيب باقى الخلطه ونضيف ا ليمون المعصورمع كوب ميه الليمون المسلوق ونقلبهم كويس ونضيفهم للبرطمان لحد مايغطى الفلفل والليمون على الوش نحط قشر الليمون اللي عصرته واغطيه بالزيت واغطيه بالبلاستك استرتش واقفل البرطمان كويس علشان ميدخلش عليه هوا ويفسد وبعد اسبوع افتحى وكلى.
وبالف هنا على صحتكم.