المقادير :

  • 5 x كوب دقيق
  • 2 x كوب ماء (دافئ)
  • 2 x معلقة كبيرة سكر
  • 2 x معلقة كبيرة خميرة
  • 1 x عدد فلفل أخضر حلو (شرائح)
  • 1 x رشة فلفل اسود مطحون
  • 1 x رشة ملح
  • 1 x عدد بصلة (شرائح)
  • ½ x كيلو سجق شرقى (مقطع)
  • ½ x كوب زيت عباد شمس
  • ½ x كوب جبنة موزريلا
  • ½ x كوب جبنة رومي
  • ¼ x كوب لبن بودرة
  • ¼ x كوب كاتشب

الخطوات :

  • نحضر العجين: نخلط جميع مكونات العجين معا ماعدا الزيت و 3 اكواب دقيق ونتركها 10 دقائق تتخمر ثم نضيف الزيت والدقيق المتبقي ونعجن جيدا حتي تصبح عجينه ناعمه الملمس.
  • نحضر الحشو في المقلايه نشوح السجق ثم نضبف له البصل والفلفل والملح والفلفل الاسود وفي الاخر نضيف الكاتشب ونقلب حتي تمام السوي ونرفع من علي النار ونتركها تبرد قليلا.
  • نحمي الفرن علي 280°.
  • نقسم العجين الي كرات متوسطه الحجم ونفرد كل واحد بالنشابه لتصبح رقيقه.
  • نضع قليلا من الحشو وقليلا من الجبن الرومي والموتزاريلا ونلفها رول ونضغط عليها قليلا وهكذا حتي ننتهي من الكميه.
  • نرصها في صينيه مدهونه زيت وندهن الوجه كاتشب وندخلها الفرن حتي تمام الخبز ثم تقدم مع صوص الكاتشب.


فكره: ممكن بعد ان نفرد كره العجين علي شكل دائره نعمل خطوط بواسطه السكين في طرف واحد فقط من الدائره بحيث لا نقطع للاخر بحيث بعد لفها يصبح الجزء المفتح فوق

و بالهنا و الشفا