المقادير :
- 5 x كوب دقيق
- 2 x كوب ماء (دافئ)
- 2 x معلقة كبيرة سكر
- 2 x معلقة كبيرة خميرة
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (شرائح)
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون
- 1 x رشة ملح
- 1 x عدد بصلة (شرائح)
- ½ x كيلو سجق شرقى (مقطع)
- ½ x كوب زيت عباد شمس
- ½ x كوب جبنة موزريلا
- ½ x كوب جبنة رومي
- ¼ x كوب لبن بودرة
- ¼ x كوب كاتشب
الخطوات :
- نحضر العجين: نخلط جميع مكونات العجين معا ماعدا الزيت و 3 اكواب دقيق ونتركها 10 دقائق تتخمر ثم نضيف الزيت والدقيق المتبقي ونعجن جيدا حتي تصبح عجينه ناعمه الملمس.
- نحضر الحشو في المقلايه نشوح السجق ثم نضبف له البصل والفلفل والملح والفلفل الاسود وفي الاخر نضيف الكاتشب ونقلب حتي تمام السوي ونرفع من علي النار ونتركها تبرد قليلا.
- نحمي الفرن علي 280°.
- نقسم العجين الي كرات متوسطه الحجم ونفرد كل واحد بالنشابه لتصبح رقيقه.
- نضع قليلا من الحشو وقليلا من الجبن الرومي والموتزاريلا ونلفها رول ونضغط عليها قليلا وهكذا حتي ننتهي من الكميه.
- نرصها في صينيه مدهونه زيت وندهن الوجه كاتشب وندخلها الفرن حتي تمام الخبز ثم تقدم مع صوص الكاتشب.
فكره: ممكن بعد ان نفرد كره العجين علي شكل دائره نعمل خطوط بواسطه السكين في طرف واحد فقط من الدائره بحيث لا نقطع للاخر بحيث بعد لفها يصبح الجزء المفتح فوق
و بالهنا و الشفا