المقادير :

  • 2 x معلقة كبيرة زبدة
  • 2 x كوب عصير برتقال
  • 1 x عدد بصلة (مفرومة)
  • 1 x كيس ديمى جلاس
  • 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • ½ x كوب كريمة لبّاني
  • ½ x معلقة صغيرة حبيبات فلفل أسود كاملة
  • ¼ x كوب ماء

الخطوات :

  • فى بولة كبيرة هنضرب عصير البرتقال مع الديمى جلاس وربع كوب ماء كويس جدا
  • فى حلة على النار هنسيح الزبدة ونقلب فيها البصل والفلفل لحد ما البصل يتحول لللون الذهبى الفاتح
  • هنضيف خليط البرتقال والديمى جلاس ونقلب كويس, وبعدين نضيف الملح ونفلب تانى ونسيبه لحد ما يغلى.
  • لو الصوص تقل أوى ممكن نزود شوية ماء ونسيبه يغلى مرة كمان وبعدين نضيف الكريمة اللبانى
  • بعد دقيقتين هنرفع الصوص من على النار وبكده يبقى جاهز للإستخدام .

و بالهنا و الشفا