المقادير :
- 2 x معلقة كبيرة زبدة
- 2 x كوب عصير برتقال
- 1 x عدد بصلة (مفرومة)
- 1 x كيس ديمى جلاس
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x كوب كريمة لبّاني
- ½ x معلقة صغيرة حبيبات فلفل أسود كاملة
- ¼ x كوب ماء
الخطوات :
- فى بولة كبيرة هنضرب عصير البرتقال مع الديمى جلاس وربع كوب ماء كويس جدا
- فى حلة على النار هنسيح الزبدة ونقلب فيها البصل والفلفل لحد ما البصل يتحول لللون الذهبى الفاتح
- هنضيف خليط البرتقال والديمى جلاس ونقلب كويس, وبعدين نضيف الملح ونفلب تانى ونسيبه لحد ما يغلى.
- لو الصوص تقل أوى ممكن نزود شوية ماء ونسيبه يغلى مرة كمان وبعدين نضيف الكريمة اللبانى
- بعد دقيقتين هنرفع الصوص من على النار وبكده يبقى جاهز للإستخدام .
و بالهنا و الشفا