المقادير :
- 3 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 2 x كوب أرز بسمتى
- 1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
- 1 x علبة حبات ذرة (حلوة)
- 1 x علبة فاصوليا حمراء
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x معلقة صغيرة كمون
- ½ x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
الخطوات :
- يغسل الأرز بالماء جيدا ويصفى.
- فى حلة على النار نشوح البصلة مع الزيت ثم نضيف بالأرز ويشوح جيدا.
- هنضيف الطماطم ونقلب جيدا وبعدين نضيف جميع التوابل ونقلب مدة دقيقتين.
- هنغطى الأرز بالماء الساخن ويترك حتى يتشرب الماء.
- هنضيف الذرة والفاصوليا والفلفل الالوان ويغطى ويترك على نار هادئة حتى تمام النضج. يقدم ساخنا
و بالهنا و الشفا