بسم الله الرحمن الرحيم

المقادير :

  • 200 x جرام سكر
  • 200 x جرام دقيق
  • 100 x جرام زبدة
  • 100 x جرام فول سودانى (مجروش)
  • 3 x عدد بيضة (طازجة)
  • 1 x معلقة صغيرة فانيليا
  • 1 x معلقة كبيرة باكينج بودر
  • 1 x رشة ملح
  • ½ x كوب لبن كامل الدسم (100 ملى)


الخطوات

  1. ضع السكر علي النار يتكرمل ثم نضيف له الزبده ونقلب جيدا واللبن.
  2. نصب الخليط في وعاء ثم نضيف البيض وباقي المكونات.
  3. نصب الخليط في قالب كيك مبطن بالدقيق والزيت.
  4. ندخلها الفرن المحمي علي 200درجه بعد حوالي 25 دقيقه نشكها بالسكين في المنتصف اذا خرجت نظيفه بتكون نضجت.
  5. تزين بصوص كراميل وقليل من الفول السوداني وتقدم .

و بالهنا و الشفا