المقادير
- 2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 1 ½ x معلقة كبيرة جنزبيل (طازة مقشر ومبشور)
- 1 x معلقة صغيرة شطة
- 1 x عدد دجاجة كاملة (مقطعة نصفين)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد ليمونة (مقطعة)
- 1 x معلقة صغيرة كمون
- ¼ x كوب زبادي
الخطوات
- فى بولة كبيرة هنخلط الزبادى والجنزبيل والكمون والشطة والملح
- هنضيف الخليط فى صينية ونضيف عليه الدجاج.
- هنغطى الصينية وتدخل الثلاجة لمدة ساعتين.
- هنسخن الشواية على حرارة متوسطة وندهنها بالزيت بعد ما تسخن.
- هنطلع الدجاج من التتبيلة وبمعلقة هنشيل من عليه بواقى التتبيلة ونحطه على الشواية.
- هنقلب الدجاج على الشواية لحد ما يحمر - من 35 ل 400 دقيقة.
- هنحط الدجاج فى طبق التقديم ونعصر عليه الليمون وبالهنا والشفا
- منقول من مطبخ مصري !