اولا تنضيف دهون المطبخ( فرن البوتجاز)

مكونات الفرن هى ( الشبكه+ الصاجة اللى تحت + الحديد اللى تحت الصاجه + باب الفرن
+جناب الفرن وسقفه + مرايا الفرن من باب الفرن من بره )

بس بفضل الله طريقتى دى لتنضيف الفرن حتلاقى منها النتائج اللى فالصورة بفضل الله وحتدعولى كمان
وانا بالنسبه للفرن بتاعى مفهوش دهون كتير عشان بستخدمه قليل بس مش معنى كده انى مش بنضفه لا
بنضفه بالطريقه دى اللى بقولكم عليها
وحترجعى فرنك جديد واحسن كمان بفضل الله ولازم الدهون تتنضف اول باول مش تسبيها
لغايه لما تقولك الحاجة ارحمينى ونضفينى :-) لما تنضفى الدهون اول باول
حتسهل عليكى تنضيفها ومش حتتعبى فيها زى ما بسمع من بنات ده انا نضفت الفرن واتهديت فيه



للاسف فى ناس كتير الفرن بتاعها كله دهون ودهون مستعصيه لانها بتفتكر تنضف
سطح البوتجاز والفرن مش واخد حقه فالنضافه وناس كتير بتهمله تعالوا يالا مع بعض
ننضف الفرن بتاعنا ونرجعه جديد بفضل الله

وانا بقول وما توفيقى الا بالله جربوا الطرق اللى حقول عليها وحتدعولى لانى عارفه
الحاجة اللى تجيب معاكى من الاخر والنتيجه اللى انتى نفسك فيها بدل ما تجربى
حاجات كتيييييييييييييير وفالنهايه مش بتلاقى النتيجه اللى انتى نفسك فيها
وانا بقولكم سواء وصفات هنا فالقسم بقولها او فقسم التجميل ببقى
عارفه المكون اللى يجيب من الاخر ويحل المشكله بتاعتك ايا

المكونات المستخدمه :


ملح ليمون+ كربوناتو+ خل ابيض او خل تفاح بس يفضل الخل الابيض +
الأمونيا( النشادر) بتلاقيهم عند العطار + ماء من الحنفية + 2زجاجه رش او بخاخ
+ صينيه + فوطة + سلكه خشنه + كيس كبير

الطريقة الاولى التنضيف بالخل :


1- تضعى فى صينيه ملعقه كبيرة من ( ملح الليمون+ الكربوناتو+ الامونيا اللى هى النشادر
+ فنجان من الخل الابيض ) ولما تضعى الخل الابيض حتلاحظى حيحصل فوران
الفوران ده المكونات دى بتتفاعل مع بعض وبعد ما الفوران يهدا حتضعى فالصينيه ميه من الحنفيه

2- حتضعى الصينيه فالفرن وتشغلى الفرن على اعلى درجه لمدة 10 دقائق

3- حتقفلى الفرن وتسبيه لغايه لما يبرد تماما

4- حتحطى فى علبه بخاخ نفس المكونات السابقة اللى فى رقم 1

5- حتحطى شبكه الفرن فى كيس كبير وترشى عليها كلها من الخلطه اللى وضعتيها فالبخاخ
وتقفلى الكيس وتسبيها تتنقع كام ساعه او من بليل للصبح

6- حتحطى فى بخاخه اخرى ملعقه كبيرة من الكربوناتو + خل ابيض حوالى 2 فنجان
حيحصل فورا نتستنى لما الفوران يهدا تقفلى البخاخه وترجيها كويس وترشى على
جناب الفرن وسقفه وباب الفرن وتقفلى باب الفرن وتسبيه من بليل للصبح او كام ساعه

7- حتطلعى الصاجه اللى بتبقى فالفرن من تحت و حترشى عليها كربوناتو + خل + ملح ليمون
وتسبيها تتنقع

8- الحديد اللى تحت الصاجه حترشى عليها كربوناتو فقط وتضعى فوق الكربوناتو شويه خل
وتقفلى الفرن وتسبيه بالحال ده يتنقع مع نفسه كام ساعه او من بليل للصبح

وبنوه عن حاجة مهمه قبل كل ده تكونى لابسه جوانتى فى ايدك

بعد ما الفرن اتنقع بالخلطه دى تمسكى السلكه الخشنه وتدعكى الاتى حتلاقى كل حاجة بتطلع
معاكى بسهوله حتدعكى الاتى

* الشبكه بتاعه الفرن حتحطى فوطة تحتها وتدعكيها كويس وتشطفيها وتنشفيها كويس
وتحطيها على جمب

* الصاجه الفرن حتدعكيها كويس بالسلكه وحتشطفيها وتنشفيها وحتدعكى الصاجه من فوق ومن تحت
قعر الصاجه

* حتدعكى باب الفرن كويس

* حتدعكى جناب الفرن وحديد الفرن اللى بيبقى تحت الصاجه وسقفه
وبس وانتى بتدعكى تحاولى تدعكى جامد وتضغطى

بعد ما دعكتى حتلاقى كل حاجة رجعت جديدة

حتمسكى فوطة مبلوله وتمسحى الفرن من جوة كله
وتشطفى الفوطة مرة اخرى وتمسحى الفرن تانى

وبكده الفرن رجعتيه جديد وبقى زى الفل
نيجى لاخر خطوة وهى خطوة التلميع تمسكى فوطة ترشى عليها خل
او ترشى عالفرن خل فقط من جوة وتلمعى الفرن بفوطة نضيفة وزى الفل
وترجعى كل حاجة مكانها فالفرن وبقى كده فرن جديد ونضيف وزى الفل

ونيجى بقى لمرايا الفرن ترشى عليها شويه جلانس من الجاهز او خلطه
جلانس اللى انا عاملاها عبارة عن (خل ابيض+ ميه + زيت عطرى او داونى )
وترشى عالمرايه من بره وايد البوتجاز وتلمعى بورق جرايد
بالشكل ده الفرن رجع معاكى جديد وبقى فله جربوها وادعولى



الطريقه الثانيه التنضيف بعجينه الكربوناتو:

بس حتنضفى الفرن وهو بارد غير الطريقه الاولى

حتشيلى الشبكه بتاعه الفرن والصاجه تنقعيها بنفس الطريقه الاولى

وتيجى تعملى فى طبق عجينه الكربوناتو عبارة عن

حوالى 3 ملاعق كبيرة او اكتر كربوناتو + شويه خل ابيض حتلاقيهم حيفوروا
لان الكربوناتو مع الخل بيعمل فوران تستنى لغايه لما الفوران يهدا وتقلبيهم كويس
حيبقوا زى العجينه حتوزعى العجينه دى فالفرن من جوة الفرن كله وباب الفرن كمان
وتسبيه من بليل للصبح او كام ساعه بس بفضل من بليل للصبح عشان يتنقع اطول فترة ممكنه
وبعد كده تدعكيه بالسلكه الفرن وملحقاته بنفس الطريقه الاولى وتلمعيه فالاخر
وحيتسهل عليكى بردك ازاله الدهون فيه جربوا الطريقه وحتدعولى
الطريقتين لتنضيف الفرن بيجيبوا نتائج هائله وحلوة بس بفضل انا تنضفى الفرن وهو سخن
بيسهل عليكى كتيييييييييييييييييير


ثانيا تنضيف دهون المطبخ ( الميكرويف) :

محتوياته
يا اما شبكه صغيره وصاجه او طبق صغير + باب
شبكه وسيخ لو حتشوى فيه فراخ وساعتها بيبقى كبير الميكرويف شويه


1- تضعى فى طبق بايركس او اى حاجة تنفع تدخل الميكرويف فنجان من
عصير الليمون والخل الابيض او الخل الابيض فقط وتحطيهم جوة الميكرويف

2- تشغلى الميكرويف على 3 او 4 دقائق مش اكتر من كده
3- تسيبى الميكرويف لغايه لما يبرد

4- تدعكى الميكرويف بسلكه ناعمه او باى قطعه قماش قديمه عندك ومتنسيش سقفه

5- تلمعى الميكرويف بالخل وتنشفيه كويس هو وباب الميكرويف
وتمسحى الميكرويف من بره بخلطه التلميع والتطهير بتاعتى وبكده بقى زى الفل الميكرويف
-سر تلميع وتطهير والريحة الحلوة
زجاجة رش+ خل ابيض + ديتول + داونى او اى زيت عطرى + تكملى بقيه الزجاجة ميه من الحنفيه
وممكن تزودى عليها ملح ليمون وتستخدم
وانا شخصيا ساعات كتيير بزود عليها ملح ليمون
واستخدمها

لاوتنسوووا تقيم الموضوع والدعاء لى بظهر الغيب
ولميت مقدما
لا احلل نقل موضوعاتى دون ذكر اسمى او كتابة منقول
خبيرة التجميل بالوصفات الطبيعيه
وئام حسان