فطيره الشمس

المقادير
  1. 4 كوب دقيق
  2. كوب لبن
  3. 0.5 كوب زيت
  4. علبه زبادي
  5. معلقه كبيره ونصف خميره فوريه
  6. معلقه كبيره بيكنج بودر


طريقة التحضير

  1. العجين: ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونضيف الخميره، نضع اللبن والزيت والزبادي مع بعض ونقلبهم ونحطهم على العجين ونعجن
  2. تغطيها بنايلون الخاص بتغليف المأكولات وتترك في مكان دافئ لمده ساعه حتى تخمر
  3. الحشوه: نبشر الجزر والكوسه ونشوحهم مع بصله ونضع البهارات

  4. نفرد العجين ديره ونضع الحشوه على الأطراف وفي منتصف الديره بالشكل ده
  5. نضع دائره عجين أخرى عليها ونقفلها كويس

  6. نحضر فنجان تضعه في منتصف الديره، ونقطع الأطراف، قطع متسوايه ونوقفها جمب بعض بالشكل ده

  7. نشيل الفنجان وتخبز