فطيره الشمس
المقادير
- 4 كوب دقيق
- كوب لبن
- 0.5 كوب زيت
- علبه زبادي
- معلقه كبيره ونصف خميره فوريه
- معلقه كبيره بيكنج بودر
طريقة التحضير
العجين: ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونضيف الخميره، نضع اللبن والزيت والزبادي مع بعض ونقلبهم ونحطهم على العجين ونعجن- تغطيها بنايلون الخاص بتغليف المأكولات وتترك في مكان دافئ لمده ساعه حتى تخمر
- الحشوه: نبشر الجزر والكوسه ونشوحهم مع بصله ونضع البهارات
نفرد العجين ديره ونضع الحشوه على الأطراف وفي منتصف الديره بالشكل ده- نضع دائره عجين أخرى عليها ونقفلها كويس
نحضر فنجان تضعه في منتصف الديره، ونقطع الأطراف، قطع متسوايه ونوقفها جمب بعض بالشكل ده
نشيل الفنجان وتخبز