الصيادية اكلة شعبية في مدينة ينبع البحر على ساحل البحر الاحمر و ومن اشهر المأكولات الاخر المطفي وكباب السمك والمعدوس بالسمك المقلي وسلطة الحوت الناشف وغيرها الكثير من المأكولات
الصيادية
المقادير :
1- سمكة فارس او ناجل هي افضل حاجة ا و ممكن اي نوع اخرى مقشرة ومنظفة ومقطعه لقطع
2 – ارز على حسب عدد افراد الاسرة
3- زيت نباتي
4 - هيل – قرنفل - حبات قرفه - فلفل أسود كلها غير مطحونة – ملح - ليمون مجفف
كمون وشمر مطحون
بصل على حسب كمية السمك
8- سمن بري
الطريقة :
نقطع البصل ونقليه في زيت عشان ونعمل الكشة وبعد ما تبرد نطحنها في الخلاط أو ندقها في( الهوندا ) اللي يطحنون في القهوة زمان
الكشنة بعد الطحن
نغلي ماء ونضع فيه السمك المقطع ونضع عليه جمع البهارات السابقة والملح وكشنة
نضع الرز في قدر آخر ثم نصفي من مرق السمك فوق الرز حسب كمية الرز
يترك الرز على نار متوسطة الى أن يبدأ بالغليان ثم نخفف علية النار حتى ينضج وتجف مائه
ويوضع على الارز سمن بري
ممكن يقدم مع سلطة الطحينة بالبصل المبشور أو سلطة الحمر
وبالعافية