بطاطس بيورية مع الصوص
وجبة سريعة وطعمها رائع
المقادير
- 3 x عدد طماطم (مقطعة)
- 3 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
- 3 x عدد فص ثوم مهروس
- 2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 2 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
- 1 x رشة كمون
- 1 x معلقة صغيرة زعتر مجفف
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- 1 x معلقة كبيرة خل
- 1 x كيلو بطاطس
- ¼ x كوب كريمة لبّاني
- ⅛ x كيلو لحمة مفرومة
الخطوات
- تغسل البطاطس وتقشر وتقطع مكعبات.
- ثم فى كمية ماء وفيرة على النار مع معلقة من الملح نسلق البطاطس ثم تصفى وتهرس.
- ثم نضيف لها الزبد وفص ثوم مهروس والكريمة ونقلب جيدا حتى تتجانس وتتبل بالملح والفلفل.
- ثم فى طاسة على النار نضع الزيت والبصل وباقى الثوم ونقلب حتى يذبلوا ثم نضيف الكمون والكزبرة ونقلب.
- ثم نضيف اللحم ونقلب حتى يتغير لونها.
- ثم نضيف الطماطم ونقلب ثم نضيف الخل والزعتر والبقدونس ونهدى النار ونتركها لمدة عشر دقائق حتى ينضج اللحم.
- نضع البطاطس البيورية فى طبق التقديم ويوزع فوقها الصوص وتقدم بالهنا والشفا.