النتائج 1 إلى 3 من 3
الموضوع:

طريقه عمل فتة اللحمة بالخل و الثوم

الزوار من محركات البحث: 3 المشاهدات : 371 الردود: 2
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: August-2015
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 1,617 المواضيع: 480
    صوتيات: 4 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 836
    مزاجي: تعب
    المهنة: طالبه حقوق ♥️
    أكلتي المفضلة: دجاج وسمك
    موبايلي: Honor
    آخر نشاط: 17/May/2021
    مقالات المدونة: 1

    طريقه عمل فتة اللحمة بالخل و الثوم

    فتة اللحمة بالخل و الثوم



    طريقة لعمل الفتة..

    المقادير:

    • كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".

    • نص كيلو رز.

    • ماء ساخن.

    • بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.

    • 2فص حبهان.

    • ملعقة قرنفل.

    • 6فصوص ثوم مهروس.

    • رغيف خبز محمص.

    • نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.

    • عود قرفة.

    • ورقة لاورا.

    • ملح.

    • كوباية كبيرة عصير طماطم.

    • ملعقة كبيرة سمن.

    • ملعقة كبيرة صلصة طماطم.

    • ملعقة خل أبيض.

    الطريقة:

    1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة

    لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.

    2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب

    الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد

    كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده

    نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار

    هادية لغاية ما يستوي.

    3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية

    ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع

    التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير

    الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق،


    ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.

    4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة

    اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.

    5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم

    الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...

  2. #2

  3. #3
    من المشرفين القدامى
    سه روك
    تاريخ التسجيل: August-2013
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 13,915 المواضيع: 2,499
    التقييم: 7321
    مزاجي: شكر لله
    أكلتي المفضلة: طرشانة
    موبايلي: سامسونج جالاكسي نوت4
    شكرا عل نقل وصفة شهية

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال