لسحور مميز وغنى أو لإفطار خفيف وسريع جربى هذه الوصفة طبق غنى بالفيتامينات والنكهة
المقادير
- 6 x عدد بيضة (طازجة)
- 2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 2 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x عدد طماطم (مقطعة صغير)
- 1 x كوب لحمة مفرومة
- 1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- 1 x معلقة كبيرة دقيق
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع صغير)
- 1 x عدد حباية جزر (مقطع صغير ومسلوقة)
- ½ x كوب مشروم (مقطع صغير)
- ½ x كوب جبنة شيدر (مبشورة)
- ¼ x كوب لبن كامل الدسم
الخطوات
- ثم فى صنيية غير قابلة للإلتصاق ومدهونة بالزبد نصب خليط البيض والخضر ونضعة فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 10 أو لحين ان ينضج البيض ويتماسك ثم يقدم بالهنا والشفا.
- ثم نضيف الخضر والجبن للبيض المخفوق ونقلب جيدا.
- فى طاسة على النار نضع الزبد والزيت ونضيف اللحم المفروم ونقلب ثم نضيف البصل ونقلب.
- ثم نتبل بالملح والفلفل ونترك اللحم حتى تتشرب ماؤها وتنضج.
- ثم نضيف المشروم والطماطم والفلفل والجرز ونقلب حتى تنشف ماء الخضر تماما ثم يرفع من على النار ويترك حتى يبرد.
- نخفق البيض مع اللبن والدقيق ويتبل بالملح والفلفل جيدا.