لو طفلك لا يحب السبانخ جربى معه هذه الوصفة اللذيذة
المقادير
- 6 x عدد بيضة
- 4 x معلقة كبيرة زبدة
- 3 x عدد فص ثوم مهروس
- 3 x كوب سبانخ (مفرومة)
- 1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x رشة بهارات
- 1 x كيلو لحمة مفرومة
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- 1 x عدد بصلة
- ½ x كوب حليب كامل الدسم
- ½ x كوب دقيق
الخطوات
- فى إناء به ماء مغلى نضع السبانخ لمدة 3 دقائق ثم تنشل وتصفى من ماؤها.
- فى طاسة على النار نضع الزبد واللحم ونقلب لمدة خمس دقائق حتى يتغير لونها.
- ثم نضيف البصل والثوم وتتبل بالملح والفلفل الأسود والبهارات ونهدى النار وتترك حتى تنشف ماؤها.
- فى وعاء عميق نضع البيض والدقيق واللبن ونتبل بالمح والفلفل ونخفقهم جيدا حتى يتجانسوا.
- ثم نضيف لخليط البيض السبانخ واللحم المفروم ونخلط جيدا.
- فى صينية مدهونة بالزبد نضع خليط العجة ثم نضعها فى الفرن عند درجة حرارة 180 او لحين ان تنضج وتتماسك تقطع وتقدم ساخنة بالهنا والشفا.