المجدرة , الاردنية , رهيبه , وطبخ , طريقةطريقة عمل وطبخ المجدرة الاردنية رهيبه جدامجدرة اردنية
المقادير
2كاس عدس اسود حبة كبيرة
4كاسات رز يغسل قبل الطبخ بساعة
6بصلات مقطقة طويل
سمن بلدي
ملح زيت فلفل اسود
الطريقة
-نحط العدس علي النار بعد غسلة مع شوية زيت وملح ونخلية يغلي لمدة 5 دقايق وبعدها نقصر علية النار ونخلية يطبخ علي نار هادية لمدة ساعة الاربع لحد ما ينضج نص سواء
2- نحمس البصل مع شوية زيت ونخلية لحد ما يحمر او لين يقرمش علي حسب الرغبة
3-نرفع البصل من الزيت في صحن بدون منديل ونخلي الزيت الباقي في نفس المقلي مانكبة
-نكب الرز علي العدس وبنفس الماء الي انطبخ فية العدس عشان يصير لون الرز نفس لون العدس ونضيف الفلفل
الأسود ونضبط الملح كله حسب الرغبة
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي
- نحمي باقي الزيت الي حمسنا فية البصل علي النار مع ملعقة كبيرة سمن بلدي لحد ما يبدأ يتبخر شوي (مش يحترق) يتبخر شووووووووووووي
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي
6- في الوقت الي الرز يبدا يشرب ماء العدس علي الاخير قبل مانهدي النا نصب الزيت الحامي علي الرز وابعدي شوي عن القدر عشان ماتحترقين
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي
-نقصر علي طول علي النار
8- بعد ربع ساعة تقريبا نقلب المجدرة بالصحن ونظيف علية البصل المحمر وفلفل اسود وبالعافية
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي
أتمني ان الطريقة واضحة واتمني انها تعجبكم وصحة وعافية