عارفة ان الجو حار عشان كدا جبتلكم صنف خفيف وبيتاكل بارد ومعاه عصير فى دلع اكتر من كدا لا طبعا
المقادير
2كوبدقيق+3ارباع كوب سكر بودره
1كوب ذبادى+2بيضة وفانيليا
1باكو بيكنج بودر
1عبوة لبن مكثف
الطريقة
1-يقلب الذبادى مع السكر البودره ثم يضاف البيض لمزيج الذبادى والسكر ويخفق الخليط جيدا بالمضرب الكهربائى وتضاف الفانيليا لمدة اربع
2-ينخل الدقيق مع مسحوق البيكنج بودر ويضاف للخليط السابق بالتدريج
3-نجهز صينية الفرن طبعا بندهنها زبدة ودقيق او الاسهل والافضل نضع بداخلها ورق الخبز مدهون بقليل من السمن ونصب الخليط بداخل الصينية
4-توضع فى فرن حارنوعا ما وبعد عشر دقائق تهدأ النار درجة الحرارة يعنى حتى يتم النضج حوالى نصف ساعة
بعد النضج تظل الكيكة داخل الفرن مدة 20 دقيقة ثو نخرجها ونسقيها باللبن المكثف المحلى وتؤكل
بعنى نحطها شوية فى البراد والف هنا وشفا
وايلى عاوز لبن مكثف سريع ولذيد نجيب نصف كيلو حليب وكوب سكر كبير ونضعهما على النار حتى تتبخر نصف كميه اللبن وبكدا نحصل على لبن مكثف سريع ومحلى