المدة: حوالي ساعة
الصعوبة: متوسطة
عدد اﻷفراد :1 - 3
المكونات
- نص كوب خل بلسمى (خل ايطالى)
- ربع كوب صوص صويا
- 3 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
- 2 ملعقة كبيرة عسل
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- 2 ملعقة شاي فلفل اسود مطحون
- 1 ملعقة شاي صلصة رسيسترشاير (صوص صويا مع خل)
- 1 ملعقة شاي بصل مفروم
- نص ملعقة شاي ملح
- نص ملعقة شاي توابل
- رشة شطة
- 1 كيلو شرايح لحم ستيك
طريقة العمل
- فى اناء غويط اخلطى الخل مع صوص الصويا مع الثوم المفروم والعسل وزيت الزيتون مع الفلفل الاسود مع صلصة رسيسترشاير، والبصل المفروم والملح والتوابل مع الشطة.
- ثم قومى بتتبيل شرايح الستيك جيدا واتركيها فى التلاجة من يوم ليومين.
- بعد اخراجها من التلاجة، قومى بتشغيل الشواية على نار متوسطة ثم نار عالية.
- اثناء ذلك قومى بدهن جريل الشواية بالزيت.
- ثم قومى بشوى اللحمة، كل جنب حوالى 7 دقايق.
- وتقدم، وبالهنا والشفا...