النتائج 1 إلى 4 من 4
الموضوع:

فطيرة الدجاج بالشيدر والبقدونس

الزوار من محركات البحث: 1 المشاهدات : 288 الردود: 3
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: October-2013
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 82,169 المواضيع: 78,856
    التقييم: 20672
    مزاجي: الحمد لله
    موبايلي: samsung j 7
    آخر نشاط: منذ 5 ساعات

    فطيرة الدجاج بالشيدر والبقدونس

    المقادير:
    1/ 2 كيلو دجاج (صدور أو أوراك)
    1/ 2 لفة جلاش
    1/ 2 كوب زبدة
    1/ 4 كوب زيت
    بصلة كبيرة
    2 عود قرفة
    3 ورقات لاورا
    ملح وفلفل
    فصين ثوم
    حبة حبهان
    1/ 4 حزمة بقدونس مفروم

    *الحشو:
    3 بيضات
    بصلة كبيرة
    ملعقتين زيت
    حبة فلفل حامي
    فصين ثوم مفرومين
    ملعقة كبيرة زنجبيل
    ملعقتين عصير ليمون
    1/ 4 كوب كزبرة مفرومة
    1/ 4 كوب بقدونس مفروم
    كوب جبن رومي أو شيدر
    ملعقة صغيرة (ملح – كمون – كركم – كزبرة – فلفل أسود)
    طريقة التحضير:
    1- حُطّي الدجاج في مية على نار عالية، وسيبيها لحد ما تغلي، وبعدين حُطّي البصل والقرفة واللاورا والملح والفلفل والحبهان والبقدونس والثوم، وسيبيها على نار متوسطة لحد ما الفراخ تستوي.
    2- ارفعي الدجاج من الشوربة، وسبيها تبرد، وبعدين قطعيها قطع صغيرة.
    3- حُطّي الزيت في طاسة، وشوحي فيه البصل والثوم والزنجبيل والفلفل الحامي لحد ما البصل يدبل؛ وبعدين حُطّي الدجاج وسبيها على النار شوية.
    4- تبّلي البيض بالتوابل وعصير الليمون، وحُطّي البقدونس والكزبرة والجبنة وقلّبي المكونات مع بعض، وبعدين حُطّي معاهم خليط الدجاج ، وخلي بالك ماتكتّريش الملح علشان الحشوة فيها جبنة.
    5- اخلطي الزيت مع الزبدة في طبق، واستخدميهم في دهن طبقات الجلاش.
    6- لتحضير القالب؛ ادهني أوراق الجلاش بخليط الزيت والزبدة، ورصيها في القالب، وخلي أطراف الجلاش خارجة بره القالب.
    7- بعد ما تخلّصي كل الجلاش، وزّعي الحشوة فيه وغطيه بأطراف الجلاش اللي خارج القالب، وادهنيه بالزبدة، ودخّلي القالب في الفرن لمدة 25 – 30 دقيقة لحد ما وشها يبقى لونه دهبي.
    8- بعد ما الفطيرة تستوي خرّجيها من الفرن، وسيبيها تبرد شوية، وبعدين اقلبيها في طبق التقديم، وقدّميها
    وبالصحة والهنا



  2. #2
    من أهل الدار
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: ميسان الجميله
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 23,020 المواضيع: 1,271
    صوتيات: 207 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 9673
    مزاجي: بين دمعه وابتسامه
    المهنة: وزيرة الماليه لبيتنا
    أكلتي المفضلة: الكباب وكم اكله
    موبايلي: كلاكسي نوت 2
    آخر نشاط: 15/September/2024
    مقالات المدونة: 5
    مشكور عالنقل المميز

  3. #3
    من المشرفين القدامى
    سه روك
    تاريخ التسجيل: August-2013
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 13,915 المواضيع: 2,499
    التقييم: 7321
    مزاجي: شكر لله
    أكلتي المفضلة: طرشانة
    موبايلي: سامسونج جالاكسي نوت4
    شكرا عل نقل

  4. #4
    مساعد المدير
    الوردة البيضاء
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 258,207 المواضيع: 74,474
    صوتيات: 23 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 95628
    مزاجي: الحمدلله على كل حال
    المهنة: معلمة
    أكلتي المفضلة: دولمه - سمك
    موبايلي: SAMSUNG
    آخر نشاط: منذ 2 ساعات
    مقالات المدونة: 1
    سلمت يداك أخي ع الوصفة

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال