المقادير:
- سمك فيليه
- بهارات سمك
- بابريكا
- ملح و فلفل اسود
- فتات الخبز
- كورن فليكس مكسر
- بيضة مخفوقة
- دقيق
- مقادير الصوص
- 2 معلقة كبيرة من المايونيز
- بصلة بيضاء مقطعة الى مربعات
- معلقة كبيرة من المستردة
- ربع كوب من مخلل الخيار المقطع
- معلقة صغيرة من الليمون
- معلقة صغيرة من الفلفل الاسود
- معلقة كبيرة ماء
طريقة التحضير:
الطريقة :
1 - نقوم بتتبيل السمك بالبهارات السمك و الملح و الفلفل الاسود
2 - نترك السمك فى التتبيلة لمدة نصف ساعة
3 - نضع فى طبق الدقيق و نتبله بالملح ز الفلفل الاسود
4 - نضع السمك فى الدقيق و نقوم بوضع البييضة فى طبق و نخفقها و نضع السمك بها
5 - نضعها اخيرا فى الكورن الفليكس المكسر و نقوم بتحميره فى طاسة بها زيت ساخن على النار حتى تنضج و يصبح اللون ذهبيا
6 - نقوم باحضار طبق عميق و نضع به المايونيز و المستردة و البصل و المخلل و نضيف اليهم الليمون
7 - نتبلهم بالملح و الفلفل الاسود و نضيف اليهم الماء و نقلب المكونات معا حتى نحصل هلى صوص التارتار
8 - يغرف السمك فى طبق التقديم و يزين بالبقدونس و يقدم الى جانب الصوص
يقدم بالهنا و الشفا
منقول