كفتة الحاتي
اليكم احلي والذ طريقة عمل كفتة الحاتي في ناس كتير اوي بتكسل تعمل هذه الوصفة وبشتريها من المحلات علشان يعني بتكون علي الفحم وبتكزن متظبطة شوية لكن دلوقتي كلنا نقدر نعمل كفتة الحاتي في البيت وطبعا هاتكون مضمونة لانك هاتكوني انتي اللي عاملاها .
مقادير كفتة الحاتى :
– نصف كيلو لحمة بدون عظم .
– 1 بصلة كبيرة مبشورة .
– 2 ملعقة كبيرة كزبرة خضرة مفرومة .
– 2 ملعقة كبيرة بقسماط مطحون .
– 4 ملاعق كبيرة ماء .
– الملح حسب الرغبة .
– 1 ملعقة صغيرة فلفل اسمر .
– 1 ملعقة صغيرة بهارات لحمة .
– نصف ملعقة صغيرة زنجبيل .
– ماء بصل .
للتزين
– كزبرة او شبت .
طريقة عمل كفتة الحاتى:
– ناتي باناء عميق ونوضع به اللحمة المفرومة ويجب ان تكون ناعمة الفرم ثم نضع الكزبرة المفرومة .
– نبشر البصلة او نضربها في الكابة ولكن يجب ان تكون ناعمة جدا ونضعها في مصفاه حتي نتخلص من مائها ولكن نحتفظ بماء البصلة .
– نضع البصلة المبشورة علي اللحمة ونضع عليها الملح والفلفل والبهارات والزنجبيل ونقلبهم جيدا .
– ناتي باناء صغير ونضع فيه البقسماط ثم نضيف عليه الماء ونتركه بضع دقائق حتي يزداد حجمه ثم نضعه علي اللحمة ونقوم بعجنهم جيدا حتي يتجانس العجين .
– ناتي بسيخ او ملعقة ونصبع عليها الكفتة وده مهم جدا علشان الكفتة تستوي بسرعة بمعني انها تكون فارغة من النصف وعند التصبيع يمكنكي بل يدكي بماء البصل حتي تكون اسهل .
هناك طريقتين للطهي والتسوية
الطريقة الاولى
بان توضع في صينية مدهونه بالقليل من الزيت وتوضع في الفرن علي درجة حرارة 180حتي يتم طهيها بالكامل ثم نضعها تحت الشواية حتي تتحمر
الطريقة الثانية
بان توضع علي شبكة ويكون تحتها صينية وايضا تدخل الفرن وايضا بعد تسويتها توضع تحت الشواية حتي تاخذ اللون المرغوب فية .
وعندما تخرج من الفرن نقوم بوضعها في طبق مسطح ونزينها بالشبت او الكزبرة حسب الذوق وتقدم ساخنة
” وبالف هنا “
المصدر : موقع أم حسن