مقادير الكيكة عبارة عن مقادير كيكة زبدة عادية . بس زي ما قلت حنستخدم تكنيك التانج زو
4بيضات . كوب زبدة . 2كوب دقيق فاخر منخول . واحد ونصف كوب سكر . 2معلقة صغيرة باكنج باودر . ملعقة فانيليا . رشة ملح
استخدمت نصف كوب حليب دافي وممكن تستبدلية بعصير برتقال لو حبيتي
في حلة نحط الزبدة ونذوبها بدون غليان
نضيف الدقيق دفعة واحدة ونقلب لحد ما يتشرب الدقيق كل الزبدة ولكن بدون أن يتغير لونة . فقط تطلع ريحة الدقيق ويتشرب الزبدة والوقت المستغرب حوالي 7دقايق مع ضرورة التقليب المستمر على نار هادية . أتركم مع الصور المتسلسلة للمرحلة دي.
نفصل الصفار عن البياض ونبدأ نخفق البياض مع اضافة الكوب والنصف سكر على دفعات وممكن تقللي السكر بس المقدار ده مظبوط مش حتطلع مسكرة اوي .
بعد ما تانج زو الزبدة دفي وبدأ يبرد نضيف الصفار واحدة واحدة ونخفق .
بعدين نظيف الباكنج باودر . الفانيليا . رشة الملح
ونضيف الحليب مع الخفق المستمر وده شكل الخليط
بقى عندنا خليط التانج زو بالصفار وبياض البيض المخفوق بالسكر
وكالعادة ومثل اي كيكة نبدأ ندمج الخليطين وذلك باضافة ملعقة من البياض إلى خليط الصفار والتقليب لحد ما يندمج بشكل جيد وهكذا أتركم مع المرحلة دي.
كمية المقادير ادتني صينية مقاس 9انش يعني صينية حجم وسط بالاضافة إلى عدد 5 كب كيكات
منقول