المقادير
عجينه التارت نفردها بحوالى 3 مللى ونضعها فى القالب ونحاول نضغط عليها لاخراج اى هواء موجود بينها وبين القالب ونعمل ثقوب عليها وتدخل الفرن تستوى ولما تخرج نعمل الحشوة
مقادير الحشوه
نص كيلو لبن
50 جم سامولينا ناعمه
50 جم سكر
15 جم لبن بودره
بيضه ونص
2 معلقه كريمه لبانى
الطريقه
- نحط اللبن على النار حتى يغلى واول ما يغلى نحط السكر ليه بقى منحطش السكر من الاول ؟ علشان اللبن ميقطعش ويبوظ لازم يغلى الاول
- وبعدين نحط السامولينا ونقلب حتى يربط نرفعه من على النار
- نحط البيضه فى بوله ونقلب ونحط عليها الكريمه اللبانى وناخد جزء من اللبن ونخلطه مع البيضه والكريمه علشان نرفع درجه حراره البيض ومتبقاش عامله زى الاومليت
- نحط خليط البيض على باقى اللبن ونرجع الخليط كله على النار ونقلب حتى يستوى ويظهر فقاعات دليل على انها استوت
- وبعدين تهدأ شويه ونضعها على التارت وممكن نضع شويه زبيب وجوز هند وبعدين ندخله الفرن على درجه حراره 180 درجه وبتاخد حوالى ثلث ساعه
تركه الشيف
التارت لما نفرده يكون بارتفاع 2 مللى ونعمل به ثقوب حتى نحتفظ بنفس حجمه ويكون مستوى وبعدين نحط الحشوة عليه
منقول