250 جم دقيق
90 جم جبنه رومى مبشوره ناعم
40 مللى ميه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه واحده
60 جم زبدة ساقعه
الطريقه
- نخلط الزبدة مع الدقيق بطريقه البس (الطريقه البسيطه) حتى تبقى مثل حبات الرمل وبعدين نحط الجبنه المبشوره والبيكنج بودر
- نعمل حفره فى خليط الدقيق ونضع فيها البيضه والميه ونخلط حتى تتجانس
- نخدمها بايدينا حتى العجينه يكون فيها لمعه وطراوه
- نغطى العجينه ونسبها ترتاح نص ساعه ثم رشه دقيق ونفردها بارتفاع 2 مللى تقريبا
- نقطعها بقطاعه او نقطعها بالسكين ونعمل عليها ثقوب ثم نلمعها باصفر بيض وفانيليا وشويه لبن ونضع عليها حسب الرغبه ممكن يانسون او سمسم احمر
وتدخل فرن ساخن على درجه حراره 150 درجه لمده 20 : 25 دقيقه او حتى تبقى لونها ذهبى جميل
تركه الشيف
نريح العجينه بعد العجن وقبل دحول الفرن
ممكن نحط فى العجينه فلفل اسو وثوم وبصل بودر وشويه مسترده
منقول