تارت مالح مكون من 175 جم دقيق - 4 جم ملح - نص معلقه صغيره بيكنج بودر - 90 جم زبدة ساقعه - بيضه - 90 جم جبنه مبشوره
البشاميل
نص لتر لبن
الرو - 40 جم دقيق - 50 جم سمنه - بيضه - ملح وفلفل وجبنه مبشوره
الطريقه
- نضع الزبده فى طاسه على النار ولما تسيح نحط الدقيق يتحمس معاها شويه نحط وبعدين نحط اللبن ونقلب بسرعه ونحط باقى المقادير ونقلب بسرعه ونصبها على التارت المستوى وتدخل الفرن على 150 : 160 درجه لمده 40 : 50 دقيقه
تركه الشيف
- مقدار الدقيق هنا 40 جم وهى نسبه قليله علشان عايزين نعمل بشاميل خفيف
- التارت يكون مستوى وبعدين نحط عليه البشاميل
- اللبن يكون ساخن علشان لما نحط باقى المقادير مش يكلكع ويتجانس بسرعه
-
منقول