عجينه ملفى نفردها على القالب ونضغط عليها حتى نفرغ بينها اى هواء
وتكون محتفظه بنفس حجمها
المقادير
علبه تونه 170 جم - علبه جبنه مكعبات 170 جم - عدد 2 ليمون مخلل
نص كوب كريمه لبانى - معلقه دقيق - 3 بيضات - مسترده
الطريقه
- نحط الجبنه المكعبات فى بوله ونهرسها بمعلقه حتى تكون كريمى وبعدين نحط التونه عليها
- نقطع الليمون المخلل شرائح جوليان ونضع عليها
ونقلب ونحط الكريمه ونحط الدقيق وفى الاخر البيضه
- نجيب القالب ونفرد فيه الملفى ويكون له حافه عاليه ونقوم بتنيها على حافه الصينيه مثل الصوره ونعلم عليها بالسكين لعمل شكل جميل
ونخرم عجينه الملفى حتى تحتفظ بنفس شكلها ونصب فيه الخليط
وبعدين يريح فى الثلاجه حوالى ثلاث اربع ساعه وبعدين تدخل الفرن على 160 حتى تستوى
تركه الشيف
يفضل للكيش عجينه الملفى
نختار الليمون المخلل الطرى
تريح الكيش فى الثلاجه حتى يحتفظ بنفس حجمه
منقول