المقادير
فرخه صغيره مقطعه نصفين
نص كيلو بطاطس مقشره ومقطعه طرنشات نص تحمير
معلقه صغيره ثوم مفروم
معلقه كبيره صلصه
علبه مشروم صغيره تشويس
كوب زيت زيتون تشويس
عصير 10 ليمونات - رشه ملح - رشه فلفل اسود
لو امكن يبقى هوت صوص
ورقه لورا
الطريقه
- تغسل الفرخه وتنضف كويس وتقسم نصفين ونعمل فاتحه تحت الجناح
- نخلط الزيت الزيتون مع الصلصه وفص الثوم وعصير الليمون والملح والفلفل وورق الورا والهوت صوص حسب الرغبه
- نضع الفرخه فى خليط زيت الزيتون ويستحسن لمده ليله
- نضع قطع البطاطس فى البايركس او الطاجن ونضع فوق شرئح البطاطس شرائح مشروم تشويس وطبقه بطاطس ثم نضع الفراخ ونضع خليط الزيت فوقها وتدخل الفرن لتستوى
وبعد حوالى نص ساعه نفتح وناخد الزيت من البيركس ونلمع بيها الفراخ حتى تتشرب من خليط الزيت الزيتون وطعمه المميز حتى يكون لونها ذهبى وجميل مثل الصوره
منقول