المقادير
جزر - بسله - بطاطس مسلوقه
ذره مسكره تشويس
مشروم تشويس
كوب مايونيز من اللى الشيف عمله
الطريقه
نضع كل المقادير معا ويقلب ونضع على الوش رشه زيت زيتون على البارد تشويس ويقدم بألف هنا
مقادير المايونيز
بيضه واحده
معلقه كبيره نشا
نص كوب ميه
معلقه صغيره سكر
ربع معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره مسترده
كوب زيت زيتون على البارد اوليفيا تشويس
1- نحط الميه والنشا على النار ونقلب حتى يربط
2- نرفعه من على النار نحط البيضه ونقلب بسرعه البيضه هنا هتستوى من حراره النشا والدقيق
2- نحط عليه السكر والملح ونقلب
3- ننزل ب كوب زيت على البارد تشويس خيط رفيع مع الخلط حتى يتجانس ونضع المسترده - ويقدم فى طبق التقديم وعليه رشه زيت تشويس على البارد وشويه مسترده
التركه هنا االشيف
- نزل بالزيت بعد بعد ماخلط كل المقادير علشان كده عمره ما هيفصل
- البيضه هنا استوت بحراره الميه والنشا
- بالنسبه للاخوه الصائمين المسيحيين نفس المقادير بس من غير بيض
- بديل للمايونيز معلقه خل وعصير ليمونه
منقول