نص كيلو دقيق لكل الاغراض
5 جم خميره فوريه
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
25 جم سكر بودره
265 جم سمنه خارجه من الفريزر
100 مللى ميه
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 100 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
مقادير العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
50 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط عسل النحل شويه شويه حتى تتماسك وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
طريقه العجميه
نص كيلو عسل نحل
65 جم دقيق
100 جم سمنه
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمنه وبعدين نحط عسل النحل خيط رفيع مع التقليب حتى القوام المطلوب يعنى تنفع تشكليها وتعمليها كوره طريه وبعدين تحشي بيها
منقول