مقادير الاسبونج
8 بيضات
225جم سكر عادى خرز
250 جم دقيق
معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه فانيليا
-الطريقه
- نضرب البيض مع السكر والفانيليا حتى يهيش ويتضاعف
- نخلط الدقيق مع البيكنج بودر
- ننزل بالدقيق شويه شويه مع التقليب بحرص للحفاظ على الهواء الموجود حتى لا تهبط
تدخل الفرن على 180 درجه
- تخرج الاسبونج ويبرد ويستحسن يبات لمده ليله ويقطع على 3 طبقات
نسقى سيرب عباره عن كوب سكر وكوب ميه ونص ليمونه ولو فيه اى منكهات نحطها ويترك ليبرد تماما
- نسقى الطبقه الاولى ونضع طبقه كريمه ونضع كمبوت مشكل تشويس ونغطيه بالكريمه حتى لا تفصل الطبقه التانيه ونكرر نفس الطريقه حتى اخر طبقه ونجلس التورته بالكريمه
نقطع كل شريحه اناناس الى 3 طبقات ونرص جلقات الاناناس على التورته مثل الصوره
ونضع كريز من منتجات تشويس مثل الصوره
ونقطع وحدات من كمبوت الخوخ من تشويس
ونضع فى الوسط وحدات من الكريز
تركه الشيف
- ضرب البيض مع السكر كويس حتى يهيش ويتضاعف ويبقى كريمى ووضع الدقيق شويه شويه
- استعمال اناناس يشويس لان العلبه فيها 14 قطعه اناناس وممكن تقطع الشريحه الواحده الى 3 شرائح فعلبه واحده كافيه لعمل تورته
- لازم نغطى الكمبوت بين الطبقات بالكريمه حتى نضمن التصاق طبقات الاسبونج معا
منقول