ستخدمت دقيق فاخر كيسين من ده يعني المجموع (2 كيلو)
وعلى كل كيلو مقدار 1/2 معلقة كبيرة ملح
وحنحتاج ماء عادي (حسب الدقيق ما ياخذ) والفطير يا بنات محتاج عجن كويس . وأنا عملتها لما كان المزاج رايق ^_^ فعجنت بإيدي مش بالعجانة وافتكرت خالاتي في مصر لما كنت صغيرة كانو بيعجنو بالخمس والستة كيلو وأنا عجنت 2 كيلو وتعبت ^_^ كفاية رغي ونكمل
عجينة الفطير محتاجة ترتاح كويس جدا علشان تفرد معانا بعد كدة بكل سهولة . بعد ما عجنتها قطعتها لكور ودهنتاه بالزيت وحطيتها في صواني مدهونة بالزيت ومتبطنة بورق الزبدة وغفلتها بالنايلون ودخلتها الثلاجة واستخدمتها تاني يوم
بصو هنا بقى تاني يوم لما طلعتها من التلاجة ملاحظين ازاي العجينة متماسكة ولنية وجاهزة للفر
حنحتاج طبعا لسمنة(يا بختكو انتو في مصر ممكن تستخدمو السمنة البلد وبتبقى جميلة في الفطير)
منقول