طريقة عمل البطاطس الجراتان

المقادير:

ثلاثة ثمرات بطاطس
ملح
فلفل
بصل
١ كوب كريمة لباني
٤/٣ كوب جبن بارميزان


الخطوات:

١- ابدئي بتسخين الفرن على درجة حرارة ١٨٠ وادهني صينية متوسطة الحجم بالزبدة.
٢- قومي بتقطيع البطاطس إلى شرايح مستديرة رفيعة، واقطعي البصل لحلقات رفيعة.
٣- رصي شرايح البطاطس فى الصينية فى شكل طبقات مع وضع حلقات البصل بين كل طبقة والتانية.
٤- بعد الإنتهاء حطي الملح والفلفل.
٥- امزجي كوب من الكريمة اللباني مع الجبن البارميزان واسكبي الخليط على البطاطس.
٦- اتركي الصينية فى الفرن لمدة ٤٥ دقيقة أو حتى يتحول سطح الصينية للون ذهبي.
٧- اخرجي صينية البطاطس الجراتان من الفرن وسبيها تبرد حاجة بسيطة قبل التقديم.


فراخ بانيه بالكورن فليكس
المقادير:

4 شرايح فراخ بانيه
كوباية زبادي
1 معلقة عسل كبيرة
2 كوباية كورن فليكس مجروش
2 معلقة صغيرة زعتر
2 بيض
2 كوب زيت ذرة
2 معلقة دقيق كبير
طريقة التحضير:
١- حطي العسل والزعتر والملح والفلفل والزبادي والبيض في وعاء متوسط الحجم واخلطيهم كويس.
٢- قومي بوضع شرايح البانيه في الخليط لمدة نص ساعة.
٣- حطي الكورن فليكس المجروش في طبق واخلطيه مع الدقيق وبعدين اغمسي فيه شرايح الفراخ بحيث يتم تغطيتها من كل جانب.

٤- جهزي مقلاة وحطي فيها الزيت على النار لغاية لما يسخن.
٥- اقلي الفراخ لغاية لما لونه يبقى ذهبيا.
٦- اخرجيه على ورق مناديل مطبخ عشان يمتص الزيت وهكذا يكون جاهز.





























المشروب: عصير بطيخ

المقادير:


بطيخ
سكر
ثلج مبشور

طريقة التحضير:
حطي البطيخ مع السكر في الخلاط.
بعد لما تضربيه في الخلاط، شيلي البذر منه.
اضربيه تاني في الخلاط مع الثلج المبشور.


منقول