المقادير :
5 معلقة كبيرة زبدة
3 كوب مرق الدجاج
2 معلقة صغيرة ملح
1 عدد بصلة (مقطعه صغير)
½ كيلو أرز بسمتى
½ كوب سكر (للكراميل)
½ معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ كيلو كبد الدجاج (وقوانص)
¼ كيلو زبيب
⅛ كيلو لوز
طريقة التحضير :
فى وعاء صغير نضع البصلة المقطعة ونضع عليها الفلفل الاسود ونتركها جانبا.
فى اناء نضع السكر على النار الى ان يتحول لونه للبنى الفاتح ونتركها جانبا.
نغسل الأرز البسمتى ونضعه فى اناء على النار مع 3 معلقة زبدة ويشوح.
هنضيف البصلة السابق اعدادها والزبيب ونقلب جيدا.
ندوب الكراميل ببعض المرق ونضعه على الأرز.
ثم نضع المرق الى أن يغطى الأرز ونتركه ليغلى ثم نتركه ينضج على نار هادية .. (يقلب الارز بعد )عشر دقائق
نحمر الكبد والقوانص فى 2 معلقة زبدة.
نكسر اللوز ونحمره فى معلقة زبدة.
يغرف الأرز ساخن ونضع على الوجه الكبد والقوانص واللوز ويقدم.. وبالهنا والشفا.
منقول