برافو للناس اللي عرفت ال"امام بايلدي". واللي لسه ماعرفش..
"امام بايلدي" دي اكلة من أصل تركي عبارة عن...
نص كيلو بتنجان رومي..2بصلة مفرومة..فصين توم مفروم..عود كرفس..جزرة مبشورة..واحدة طماطم مبشورة..بقدونس مفروم..لمونة كبيرة..زعتر..ملح وفلفل..رشة سكر..وطبعا زيت زتون.
نقشر البتنجان (نسيب شرايح قشر طولية) ونفتحه بالطول ونشوحه في شوية زيت زتون او نشويه في الفرن. نشوح البصل والتوم في شوية زيت وبعدها نزود بقية الخضار والبهارات لمدة 5 دقايق.. نحشي البتنجان بخليط الخضار ونرصه في صينية ونسقيه بشوية ميه وعليها اللمون ورشة سكر.. نغطيها ونسيبها تغلي لمدة نص ساعة تقريبا او لحد ماتستوي(نزود ميه لو نشفت). حلوة مش كدة؟!
تفتكرو "امام بايلدي" شبه اكلات تانية تعرفوها ؟!