روتانا
المقادير:
ربع كيلو بطاطس قاورمة.
نصف كيلو لحم بقري.
بصل قاورمة.
مشروم
روزماري
زعتر.
فصوص ثوم.
ملح و فلفل.
زيت.
ثوم .
طريقة التحضير:
في طاسة ساخنة قومي بتشويح البصل والمشروم والملح، قومي بتتبيل اللحم بالروزماري والزعتر والملح والفلفل ثم نقوم بلفها بالدوبارة ونتبلها بالملح والفلفل ونقوم بتشويحها في الزيت ثم ندخلها الفرن على درجة حرارة 150 لمدة ساعة.
أضيفي للخضار ملح وفلفل وزيت وروزماري وزعتر وفصوص الثوم والمرق وزبد، ثم صفّي الخضار ، ونضع زبد فى نفس الطاسة ودقيق ثم السائل الناتج عن تصفية الخضار وعصارة اللحم الناتجة عنها والملح والفلفل.
افرمي البقدونس وضيفيه للبطاطس في طاسة على النار مع الزبد والملح والفلفل والقليل من الزيت. قدِّمي اللحم مقطعة لشرائح مع البطاطس والمشروم.