النتائج 1 إلى 4 من 4
الموضوع:

طريقة عمل السجق البلدى

الزوار من محركات البحث: 18 المشاهدات : 394 الردود: 3
جميع روابطنا، مشاركاتنا، صورنا متاحة للزوار دون الحاجة إلى التسجيل ، الابلاغ عن انتهاك - Report a violation
  1. #1
    من المشرفين القدامى
    سه روك
    تاريخ التسجيل: August-2013
    الجنس: ذكر
    المشاركات: 13,915 المواضيع: 2,499
    التقييم: 7321
    مزاجي: شكر لله
    أكلتي المفضلة: طرشانة
    موبايلي: سامسونج جالاكسي نوت4

    Coffee4 طريقة عمل السجق البلدى


    المقادير :
    3 معلقة كبيرة زيت ذرة
    2 معلقة كبيرة خل
    2 معلقة كبيرة زبدة (أو سمن)
    1 عدد فلفل أخضر حلو (مقطع قطع صغيرة)
    1 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
    1 عدد بصلة (مقطعة قطع صغيرة)
    1 معلقة صغيرة ملح
    1 عدد فص ثوم (مقطع شرائح)
    1 عدد طماطم (مقطعة قطع صغيرة)
    ½ كيلو سجق شرقى ((بلدى))
    طريقة التحضير :
    هنسلق السجق على نار متوسطة وهنشيل الريم اللى هيتكون على وش الماء بالمعلقة لحد ما الريم يختفى, بعدها هنرفع السجق من على النار ونقطعه قطع صغيرة.
    فى طاسة غويطة على نار متوسطة هنسيح الزبدة ونضيف الزيت ونقلب فيهم شرائح البصل والثوم لحد ما يتحولوا للون الذهبى الفاتح.
    هنضيف شرائح الفلفل ونقلب كويس
    هنضيف قطع السجق والطماطم ونقلب كويس
    هنضيف الملح والفلفل والخل ونستمر فى التقليب حوالى 10 دقائق لحد ما السجق يستوى.
    هنقدم السجق فى أرغفة العيش الفينو

  2. #2
    مساعد المدير
    الوردة البيضاء
    تاريخ التسجيل: February-2013
    الدولة: بغداد
    الجنس: أنثى
    المشاركات: 258,321 المواضيع: 74,493
    صوتيات: 23 سوالف عراقية: 0
    التقييم: 95934
    مزاجي: الحمدلله على كل حال
    المهنة: معلمة
    أكلتي المفضلة: دولمه - سمك
    موبايلي: SAMSUNG
    آخر نشاط: منذ 15 دقيقة
    مقالات المدونة: 1
    شكرا لك

  3. #3
    من المشرفين القدامى
    سه روك
    شكرا عل مرور جميل

  4. #4
    من المشرفين القدامى
    سه روك

تم تطوير موقع درر العراق بواسطة Samer

قوانين المنتديات العامة

Google+

متصفح Chrome هو الأفضل لتصفح الانترنت في الجوال